تاکید بر برندسازی تا توسعه صادرات در جشنواره ملی پسته دامغان

یازدهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان با اهداف توسعه صادرات، برندسازی و ایجاد فراکسیون پسته در مجلس شورای اسلامی، شامگاه چهارشنبه گشایش یافت.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، یازدهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان با آیین افتتاحیه کار خود را آغاز کرد و به مدت ۲ روز تا یازدهم آبان ادامه خواهد داشت.

حضور وزیر جهاد کشاورزی، اجرای برنامه های فرهنگی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، افتتاح نمایشگاه تجهیزات، ماشین‌آلات، کود و سموم، از برنامه های اصلی یازدهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان است.

درآمدزایی ۶۰ هزار میلیارد ریالی پسته دامغان

استاندار سمنان در این آیین گفت: پسته دامغان در گذشته به صورت خام به فروش می‌رفت، اما امروز بیش از ۵۰ درصد پسته در مراکز فرآوری کامل مکانیزه، نیمه‌مکانیزه و سنتی، فرآوری می‌شود.

سیدمحمدرضا هاشمی ادامه داد: بیش از ۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت پسته در استان سمنان است که از این میزان، حدود ۲۰ هزار هکتار در شهرستان دامغان است و با این سطح زیر کشت، سمنان استان ششم کشور و در شاخص تولید استان چهارم کشور است.

وی افزود: میزان تولید پسته خشک استان ۲۹ هزار تن است که ۲۰ هزار تن از این محصول در شهر دامغان است و از ۱۰ هزار بهره‌بردار استان سمنان حدود هفت هزار و ۵۰۰ بهره‌بردار مربوط به دامغان می‌شود.

وی اضافه کرد: دامغان شهر «صددروازه» و دارای تمدن کهن است و ۲ عامل جشنواره پسته و «اجلاسیه مجاهدان در غربت» سبب شد تا دامغان در سطح جهان و کشورهای اسلامی به خوبی معرفی شود.

استاندار سمنان خاطرنشان کرد: باید در افق های بعدی به دنبال برندسازی پسته دامغان در منطقه بود و این «طلای سبز» باید در رشد اقتصادی تاثیرگذار باشد.

پسته محصولی اقتصادی و ارزآور است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان هم در این آیین گفت: پسته یکی از محصولات ارزشمند بخش کشاورزی و محصولی باارزش اقتصادی و ارزآوری بالا است.

محمدرضا قاسمی ادامه داد: محصول پسته با چالش هایی مواجه است که انجمن پسته، کارشناسان و صاحب‌نظران به این بحث باید توجه ویژه داشته باشند.

وی اظهار داشت: تگرگ، طوفان، سیل و خشکسالی تهدیدهای اصلی محصول پسته است و باید اقدامات لازم در جهت افزایش تاب‌آوری و سازگاری بیشتر محصول در مقابل عوامل خسارت‌زا برنامه‌ریزی شود و در این زمینه برنامه های جامع تری در نظر داشت.

قاسمی اضافه کرد: تشکیل انجمن پسته، مطالعات خاک شناسی، شناسایی اراضی مستعد، اقدامات بهینه سازی کیفیت تولید و توجه به صادرات، تاکنون انجام شد و باید کیفی‌سازی و برندسازی پسته نیز مورد توجه باشد.

توجه به زنجیره ارزش راهبردی پسته

وی افزود: بخشی از زنجیره ارزش راهبردی پسته دامغان اکنون وجود دارد، اما نیازمند اقدامات کامل‌تری است تا عملکرد و کیفیت محصول بهبود یابد.

قاسمی با بیان اینکه باغ نمونه پسته استان سمنان ظرفیت تولید ۳۶ تن در هکتار دارد، گفت: سمنان به لحاظ عملکرد از استان های خوب به حساب می‌آید، اما همچنان خلاء رسیدن به ظرفیت تولید درک می‌شود.

جشنواره پسته نام دامغان را ماندگار کرده است

امام جمعه دامغان تصریح کرد: امروز خیلی از شهرها و مناطق کشور با پسته دامغان آشنا هستند و یازدهمین جشنواره پسته در شهرستان دامغان به عنوان خاستگاه پسته در حال برگزاری است.

حجت الاسلام محمدحسن رستمیان اظهار داشت: اهمیت جشنواره در این است که نام دامغان را که با پسته گره خورده، ماندگار کرده است.

وی به ارتباط قرآن کریم با بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: قرآن کریم بر تفکر به مثابه به ثمرنشستن میوه تاکید دارد، پس با تفکر در این آیات می‌توان به عظمت خداوند پی برد.

امام جمعه دامغان با قدردانی از همه کسانی که از گذشته جشنواره را مدیریت و حمایت کردند، حضور گرم مردم در کنار عوامل جشنواره را برای پرشور کردن جشنواره ضرورت دانست.

کم‌آبی مهمترین مشکل پسته‌کاران دامغانی

دبیر یازدهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان گفت: نبود آب و کم شدن دبی آب چاه های کشاورزی، یکی از مشکلات اصلی باغداران و پسته کاران است که باید تدبیری اندیشیده شود تا مشکلات این بخش هر چه زودتر حل شود.

منصور عباسیان ادامه داد: یازدهمین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان، پس از ۱۰ دوره موفق، امسال توسط انجمن پسته دامغان و با حمایت باغداران و خیران بخش کشاورزی برگزار می‌شود و کلیه هزینه این جشنواره توسط بخش خصوصی تامین شده است.

وی تصریح کرد: جشنواره امسال امروز نهم آبان با افتتاح نمایشگاه و جشنواره‌ آغاز شد و در روز دوم نیز با برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برگزاری جلسات تخصصی، بازدید از باغ‌ها، تجلیل از باغدار پیشرو و برگزاری نشست تخصصی کشاورزان پیگیری می‌شود.

دبیر جشنواره ملی پسته دامغان افزود: در روز اختتامیه نیز حضور وزیر جهاد کشاورزی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی از چند استان کشور برنامه‌ریزی شده است.

رونق پسته‌کاری در دامغان

گفتنی است در شهرستان دامغان در استان سمنان به عنوان یکی از قطب‌های مهم این محصول در کشور، حدود ۱۳۰ پایگاه فرآوری پسته در مناطق مختلف فعالیت دارند و سالانه حدود ۷۰ درصد محصول را فرآوری و برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی، آماده می‌کنند.

۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است و پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.

پسته رونق اصلی کشاورزی در شهرستان دامغان در استان سمنان است به طوری که جشنواره ملی پسته ایران هر ساله در دامغان برگزار می شود.

مشاوره در دوره های حساس بارآوری، نظارت دقیق‌تر بر انتخاب سموم، استفاده از کشاورزان و کارشناسان باتجربه، استفاده از مشاوره علمی برای کشاورزان، کمک به بهره وری بیشتر آب به ویژه با استفاده از تسهیلات به منظور تجهیز باغ های پسته به سامانه های نوین آبیاری، استفاده از ارقام مقاوم در برابر سرمای زودرس و آفات ویژه پسته، از راهبردهای مهم کمک به افزایش این محصول در دامغان است.

کد خبر 77092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =